Acasa / Industrie / Robineti Industriali

Robineti Industriali

Robineti Industriali

Acesti Robineti Industriali sunt utilizati ca si aparatura de masura si control sau ca dispozitive de comanda a masinilor de forta. Fac parte din armatura fina a industriei. Pot fi robinete principale, dar si robinete pe diverse conducte. Robinetii pot fi montati intre doua conducte. Robinetii pot fi montati deasemenea la capatul unui tub de scurgere al unui recipient. Scopul principal al unui robinet este intreruperea sau restabilirea circulatiei unui lichid, fie intr-un sens, fie in ambele sensuri. Robinetii au rol de a restabili sau de aschimba cursul debitului.

Robineti Industriali

Robinetii cu ventil sunt Robineti Industriali. Justificarea acestora consta in aceea ca permit intrarea gazului intr-o incinta. Se aseamana cu aerul care intra intr-o anvelopa. Au rolul de a asigura inchiderea automata, in mod etans. In acest mod, aceste robinete ventil nu permit gazului sa iasa. In interiorul ventilului se gaseste intotdeauna o supapa actionara cu arc. Robinetii cu ventil sunt utilizati in foarte multe situatii. Acestia au devenit foarte populari. Au o insemnatate foarte mare in aplicatiile termice.

De regula, corpul robinetului cu ventil este confectionat din otel inoxidabil cu mai multe straturi. Acesta este proiectat in asa fel incat sa aiba o rezistenta ridicata. Cererea de piata in ceea ce priveste acest tip de robineti industriali este foarte mare. Chiar daca acestia sunt fabricati in cantitate foarte mare, standardele de calitate au ramas aceleasi. Diferitii producatori de robineti cu ventil asigura distribuirea acestora la preturi foarte competitive. Robinetii cu ventil prezinta multiple avantaje. Dispun de un disc de rotatie libera de treisutesaizeci de grade.

Robineti IndustrialiRobineti Industriali

Compensatorii sunt parte compmnenta a unui robinet. Acestia sunt folositi in aplicatii de distributie a apei. Atenueaza dilatatiile, in cazul in care acestea s-au format de-a lungul conductelor. Filtrele Y reprezinta tot una dintre componentele Robineti Industriali. Acestea au rolul de a indeparta toate materiile straine de pe conducte. Asigura protectia pompelor, a contoarelor sau a oricaror feluri de supape. Filtrele Y pot fi instalate fie in pozitie orizontala, fie in pozitie verticala. Daca sunt asezate in pozitie verticala, atunci se va colecta ,materialul din filtru in cel mai jos punct al ecranului.