Ce se lucreaza in cabinetele de radiologie Brasov?
Specialistii care isi desfasoara activitatea in cadrul cabinetelor de radiologie Brasov, sunt medici radiologi. In continuare vom discuta despre radiologie si despre medicii radiologi, deci ar trebui sa ramaneti alaturi de noi.
Activitatea din cabinetele de radiologie Brasov
Incepem prin a face precizarea ca radiologia este o ramura a medicinei. Aceasta se ocupa de obtinerea imaginilor tesuturilor si organelor. Se foloseste radiologia si pentru a diagnostica diverse boli si afectiuni si pentru tratarea acestora.
Medicii radiologi sunt specialisti care colaboreaza cu alti specialisti pentru diagnosticarea si tratamentul bolilor. Radiologii sunt cei care furnizeaza si interpreteaza imagini radiologice ale organelor si tesuturilor din interiorul organismului.
Un amanunt foarte important este acela ca exista trei tipuri de radiologie. Amintim radiologia diagnostica, radiologia oncologica si radiologia interventionala.
Radiologia diagnostica utilizeaza razele X, scanarea CT, ultrasunetele, medicina nucleara si RMN-ul. Se foloseste in scoul obtinerii imaginilor care apoi vor fi analizate in scop diagnostic pentru o problema de sanatate.
Radiologia oncologica utilizeaza radiatii pentru a trata bolile precum cancerul de exemplu. In schimb, radiologia interventionala foloseste instrumentele imagistice pentru a diagnistica si trata bolile. Acest tip de radiologie foloseste raze X, ultrasunete si rezonanta magnetica.
Ce boli trateaza radiologii?
Radiologii de la cabinetele de radiologie Brasov se ocupa de multe afectiuni si tulburari. De la anverismul aortic abdominal apendicita, artrita, pana la calculi biliari sau angina pectorala.
Epilepsia, hiperplazia prostatica benigna, accidentul vascular cerebral sau insuficienta renala pot fi tratate de radiologi. Ba chiar mai mult, acestia pot ajuta si pacientii care au alte probleme precum cancer, tumori cerebrale, osteoporoza sau boala Crohn.
Procedurile folosite de radiolog
Un radiolog de la cabinetul de radiologie Brasov utilizeaza mai multe proceduri. Amintim de exemplu, mamografia, radiografia, scanarea CT, imagistica prin rezonanta magnetica sau sonografia.
Trebuie mentionat faptul ca nu orice persoana poate merge la radiolog, din proprie initiativa. De obicei, medicul de familie sau alt specialist trimite pacientul la sectia de radiologie. In urma vizitei pacientului la cabinetul de radiolgie, radiologul va crea un raport scris. Acest raport va fi ulterior analizat de catre medicul care a trimis pacientul la cabinetul de radiologie.