Acasa / Constructii / Proiectare Studiu De Coexistenta Brasov

Proiectare Studiu De Coexistenta Brasov

Servicii de proiectare studiu de coexistenta Brasov si obtinere aviz de amplasament

In clipa de fata, exista persoane care au nevoie de serviciile de Proiectare Studiu De Coexistenta Brasov si obtinere aviz de amplasament.

Aceste persoane se intreaba cel mai probabil cum ar trebui sa procedeze pentru obtinerea celor amintite anterior. Nu multa lume este familiarizata cu termeni precum studiu de coexistenta sau aviz de amplasament. Tocmai din acest motiv, nu stiu cum ar trebui sa procedeze.

Proiectare studiu de coexistenta Brasov

In momentul in care vine vorba despre studiu de coexistenta, merita mentionate cateva lucruri extrem de importante. In primul rand, acesta este elaborat la comanda solicitantului si pe cheltuiala acestuia. De elaborarea studiului de coexistenta Brasov se vor ocupa operatorii de retea sau alti proiectanti atestati.

Proiectare Studiu De Coexistenta BrasovDe mentionat este faptul ca studiul de coexistenta trebuie sa fie avizat de catre operatorul de retea. Cei care doresc sa primeasca ajutor in acest sens, trebuie sa isi indrepte atentia spre firmele de specialitate. Exista pe piata firme care efectueaza proiecte pentru acest studiu, si care sunt autorizate in acest sens. Trebuie doar ca doritorii sa contacteze o astfel de firma, si sa urmeze pasii necesari (vor prezenta diverse documente, etc).

Exista mai multe astfel de firme care sunt autorizate sa efectueze proiecte pentru studiul de coexistenta. Din acest motiv, alegerea poate fi putin dificila. Ar fi de preferat ca oamenii sa aleaga o firma cu experienta in domeniu, care a efectuat zeci sau sute de astfel de proiecte. La o simpla cautare pe Google vor descoperi firmele respective, datele lor de contact si chiar un portofoliu de clienti.

Aviz de amplasament

Exista persoane care sunt foarte ocupate si nu au timp sa umble pentru obtinerea avizului de amplasament. Aleg in schimb sa apeleze la serviciile unei firme care pe langa proiectare studiu de coexistenta Brasov, pot oferi si un astfel de ajutor.

Emiterea avizului de amplasament este realizata in schimbul unui tarif reglementat de catre ANRE, in conformitate cu lista de preturi pentru emiterea avizelor de amplasament. Preturile sunt probate de ANRE prin Ordinul presedintelui ANRE nr. 114/ 2014.

De mentionat este faptul ca exista anumite documente care trebuie sa fie depuse in vederea emiterii avizului de amlasament. Amintim copia certificatului de urbanism, copie a planului de incadrare in teritoriu (la scara. in dublu exemplar). Aceasta copie trebuie sa fie vizata de catre emitentul certificatului si anexata certificatului de urbanism.

Este de asemenea nevoie de un plan de situatie care sa fie inclus in documentatia tehnica in vederea autorizarii executarii lucrarilor de constructii. Este vorba desoun plan intocmit in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare. Acesta este vizat si anexat certificatului de urbanism (copie in dublu exemplar).

Este nevoie de asemenea de un plan cu privire la constructiile subterane, la scara convenabila. Este nevoie de doua exemplare, care sa arate amplasarea obiectivelor investitiei. Si acest plan trebuie sa fie vizat de catre emitentul certificatului si anexat certificatului de urbanism.

In plus…

Este foarte important acest plan pentru ca de aici rezulta coordonatele viitoarei constructii suu instalatii in plan vertical sau orizontal fata de punctele de reper existente in teren.

Se mai solicita memoriul tehnic daca este vorba despre un proiect de infrastructura transeuropeana pentru transport. Mai este nevoie de o dovada a achitarii tarifului pentru emiterea avizului de amplasament. O simpla copie xerox.

Toate aceste documente sunt necesare pentru a obtine acest document deosebit de important. Mai multe detalii va pot oferi cei de la firma cu care alegeti sa colaborati in aceasta privinta.

Check Also

Folie Stretch

Folie Stretch

Folie Stretch Este bine sa aveti in vedere o Folie Stretch. O astfel de folie …