Acasa / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

Ce avantaje ofera o proiectare instalatii in Revit 3D BIM?

Specialistii care efectueaza o proiectare instalatii in Revit 3D BIM cu siguranta stiu ceeste Revit si ce beneficii ofera. Daca dvs. nu aveti prea multe cunostinte despre acest subiect, ati ajuns unde trebuie. In continuare va oferim informatii despre Revit.

Beneficii proiectare instalatii in Revit 3D Bim

Cand se foloseste CAD pentru proiectarea cladirilor, accentul este pus pe crearea de desene. Cand este utilizat BIM (building information modeling), se pune pret pe crearea unui model de cladire, iar apoi desenele pot fi generate din model.

Autodesk Revit este un tip de software de proiectare BIM (building information modeling) utilizat de industria arhitecturii, ingineriei si constructiilor (AEC). Una dintre cele mai populare solutii BIM, Revit trece dincolo de simplele desene 2D.

De ce sa alegeti Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM? Mai exact, faciliteaza modelarea 3D si documentarea sistemelor arhitecturale, structurale si MEP pentru intregul ciclu de viata al unui proiect, de la primele etape de proiectare pana la constructie.

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIMBeneficiile BIM (si Revit in special in cazul acestui articol) sunt numeroase, iar acest articol va evidentia cateva beneficii ale Revit. Descoperiti in continuare capacitatile sale cheie ca unul dintre instrumentele principale pentru crearea si gestionarea modelelor de cladiri.

1. Modelare parametrica

Modelarea parametrica este o expresie all-inclusive care face referire la crearea de modele 3D dintr-un set de reguli. Revit foloseste modelarea parametrica prin „familii”. Totul in Revit, de la cartitele la vederile 3D la componentele cladirii, cum ar fi peretii sau podelele, face parte dintr-o „familie”.

Unele sunt incorporate in software, altele sunt accesibile prin biblioteci, iar altele sunt construite de la zero. O familie poate fi creata prin alocarea de dimensiuni si proprietati informatiilor 2D sau 3D, care pot fi apoi modificate de un utilizator Revit prin modificarea acelor parametri (de exemplu, inaltimea, latimea sau grosimea usii). Acest lucru ofera modelelor Revit un control mai mare asupra designului cladirii.

2. Automatizare

Toate informatiile care sunt utilizate pentru a crea un model Revit sunt gazduite intr-o singura baza de date. Aceasta inseamna ca ori de cate ori faceti o modificare a modelului, baza de date este actualizata. Modificarile sunt efectuate de-a lungul intregului model, permitand automatizarea si facand procesul de proiectare a cladirii mai eficient.

3. Coordonare

Indiferent de ce coordoneaz, Revit ofera numeroase instrumente utile pentru coordonarea intre diferite modele, tipuri de fisiere, discipline si meserii.

Instrumentele din Revit permit utilizatorilor sa monitorizeze modificarile dintr-un model conectat, sa revizuiasca notificari ale acestor modificari. Le mai permite sa copieze elemente dintr-un model legat in modelul lor de baza si sa comunice acele elemente care au nevoie de o rezolutie, altor echipe care lucreaza la acelasi proiect.

3. Programare

In acelasi sens ca un model Revit care functioneaza ca o baza de date unica cu toate informatiile dintr-un model, programarea in Revit reduce timpul necesar fluxurilor de lucru traditionale. Pe masura ce se fac modificari in modelul Revit, programele care au fost configurate se vor actualiza instantaneu.

De asemenea, cu acele modificari, se simplifica unul dintre procesele mai consumatoare de timp din procesul de proiectare arhitecturala. Pentru a ajuta la managementul proiectelor, programele pot fi de asemenea exportate din Revit, modificate, apoi importate inapoi cu acele modificari.

Asadar, acestea sunt cele mai simple informatii delage de o proiectare instalatii in Revit 3D Bim. Mai multe detalii va pot oferi expertii privind montajul

Check Also

Ferestre Termopan Brasov

Ferestre Termopan Brasov

Avantajele si dezavantajele unei ferestre termopan Brasov Atunci cand isi propun inlocuirea ferestrelor vechi de …