Acasa / Casa si Gradina / Pompe de Caldura Brasov

Pompe de Caldura Brasov

Comparatii intre cuptoare si pompe de caldura Brasov

Atunci cand vine vorba despre incalzirea locuintei, multi proprietari isi indreapta atentia spre pompe de caldura Brasov. Exista in schimb si proprietari care prefera cuptoarele. In ultimul timp, au aparut mai multe comparatii intre cele doua categorii de echipamente care pot fi utilizate pentru a incalzi o locuinta.

Veti putea descoperi informatii foarte interesante atat despre unele cat si despre celelalte. In aceste conditii, va poate fi mai usor sa faceti o achizitie pentru casa dumneavoastra.

Cuptoare vs. pompe de caldura Brasov

Ambele tipuri de echipamente pot fi utilizate pentru a incalzi locuintele. Daca in ceea ce priveste cuptoarele, acestea ofera doar caldura, cand vine vorba despre pompe de caldura, acestea pot sa si raceasca o locuinta.

Pompe de Caldura BrasovPompele de caldura nu incalzesc prin arderea combustibililor la fel ca si cuptoarele, ci ele transfera caldura dintr-o sursa naturala catre interiorul casei, pentru a oferi caldura. Aceste surse pot fi apa, solul sau aerul.

Ca sa raceasca locuinta, transfera caldura din interior spre exterior. Tinand insa cont de faptul ca nu au nevoie de combustibili pentru a furniza caldura, sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.

Costul cuptoarelor si al pompelor de caldura

Atunci cand vine vorba despre costuri, veti gasi cuptoare mai ieftine decat pompe de caldura Brasov. Dar, costurile de instalare ale cuptoarelor vor fi mai mari datorita necesitatii de conducte de gaz si sisteme de ventilatie.

In timp ce gazul este in general mai ieftin decat costul energiei electrice, cuptoarele cu gaz pot avea costuri de operare mai mari pe durata de viata din cauza costului de intretinere si reparatii.

In schimb, pompele electrice de caldura au tendinta de a avea costuri initiale mai mari, dar costuri de instalare mai mici si pot fi mai eficiente in clima moderata. Acest lucru duce la costuri de operare mai mici pe durata de viata.

Intretinerea pompelor de caldura si a cuptoarelor

Atat pompele de caldura, cat si cuptoarele vor dura mai mult si vor functiona mai eficient cu intretinere preventiva. Ambele sisteme includ filtre de aer pe care majoritatea proprietarilor de case le pot inlocui cu usurinta.

Pompe de Caldura Brasov – Sistemele tipice de pompe de caldura rezidentiale includ o unitate exterioara si o unitate interioara care se recomanda a fi curatate si inspectate anual. Un cuptor cu gaz nu necesita o unitate exterioara, dar este adesea asociat cu o unitate centrala de aer conditionat.

Durata de viata echipamentelor

In medie, pompele de caldura si cuptoarele cu gaz pot avea o viata similara. Longevitatea pompelor de caldura si a cuptoarelor depinde de diversi factori, cum ar fi modelele de utilizare, dimensiunea sistemului, calitatea instalarii, setarile termostatului si conditiile de mediu.

Intretinerea regulata si reparatiile la timp pot prelungi durata de viata atat a pompelor de caldura, cat si a cuptoarelor pe gaz.

Spatiul necesar

Cuptoarele necesita de obicei cel putin 30 de centimetri de spatiu liber pe toate partile si sunt instalate in interior. O pompa de caldura necesita doar 24 de inci (60.96 de centimetri) de spatiu liber si este instalata in aer liber.

Cu toate acestea, un sistem traditional de pompa de caldura cu sursa de aer necesita si o unitate interioara de tratare a aerului numita ventiloconvector.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai interesante comparatii pe care puteti sa le descoperiti cand cautati pompe de caldura Brasov sau cuptoare. Cel mai indicat este sa va cunoasteti bine nevoile si bugetul, si sa intrebati instalatorul, ce va recomanda. Apoi, puteti face o achizitie potrivita.

Check Also

Mobila La Comanda Brasov

Mobila La Comanda Brasov

Este o idee buna sa cumpar online mobila la comanda Brasov? Este cat se poate …