Acasa / Moda / Pantofi eleganți pentru ținute de ocazie

Pantofi eleganți pentru ținute de ocazie

Ținutele de ocazie sunt ținute deosebite în care toate elementele trebuie să se potrivească perfect. Atenția la detalii contează foarte mult în acest caz, iar pantofii pe care îi asortezi la costum trebuie să fie potriviți pentru ca aspectul general să fie unul deosebit. Însă ce pantofi se potrivesc pentru ținutele de ocazie? Ce pot purta bărbații? Dar femeile?

Pantofii potriviți pentru bărbați eleganți

Eleganța unei ținute masculine se poate obține ușor dacă știi cum să alegi articolele potrivite. Alegerea costumului pare mai ușoară decât alegerea pantofilor care să se și potrivească cu acesta. Însă ce alt fel de ținute poți alege pentru un plus de eleganță? Doar ținutele formale sunt și elegante?

Pantofii potriviți depind foarte mult de cât de formală dorești să fie ținuta ta. Dacă ai nevoie de acea eleganță desăvârșită care caracterizează ținutele formale, alege o pereche de pantofi barbati brogue, din piele naturală maro, cu șireturi și un aspect lucios. Dacă nivelul de formalitate este mai scăzut, poți alege o pereche de pantofi derby, iar dacă vrei un plus de eleganță pentru cele mai comode ținute casual, poți miza pe o pereche de mocasini sau chiar o pereche de cizme chelsea.

Pantofii potriviți pentru femei elegante

În cazul femeilor, lucrurile par a se complica puțin din punct de vedere al pantofilor potriviți pentru ținutele elegante. Pentru a fi elegantă, o femeie poate alege ca ținuta sa să fie formată fie dintr-un costum cu pantaloni sau fustă și o cămașă, fie dintr-o rochie elegantă, deosebită. În funcție de ținuta elegantă aleasă, sunt aleși și pantofi dama potriviți. Pentru o eleganță deosebită, alegerea supremă este reprezentată de o pereche de stiletto roșii, cu aspect lucios pe care îi poți asorta la un costum negru cu fustă și sacou și o cămașă asortată cu pantofii în cel mai îndrăzneț mod. Dacă vrei să ai o ținută elegantă, dar în același timp să te simți mai confortabil decât pe tocuri înalte, poți alege o pereche de pantofi oxford negri pe care îi poți asorta la diverse ținute elegante. Ținutele casual cu un plus de eleganță pot fi completate de o pereche de pantofi cu toc mic, de o pereche de botine sau chiar de o pereche de mocasini lejeri asortați cu o rochie în consecință. Eleganța supremă feminină este dată, însă de o pereche de pantofi cu toc pe care îi poți găsi în diverse modele și culori.