Acasa / Turism / Cetatea Fortificata Prejmer

Cetatea Fortificata Prejmer

Este cetatea fortificata Prejmer un obiectiv turistic cunoscut?

Stiati ca, Cetatea fortificata Prejmer care adaposteste Biserica Evanghelista Saseasca Fortificata este denumita bijuteria Transilvaniei de catre localnici?

Atat cetatea cat si biserica fortificata au devenit cunoscute nu doar in tara ci la nivel mondial de mai bine de doua decenii. Cititi cu atentie acest articol si puteti afla informatii cu adevarat interesante despre acestea.

Biserica si cetatea fortificata Prejmer: Unde se afla?

Atunci cand aducem in discutie un obiectiv turistic, este foarte important sa mentionam locatia sa. Ei bine, in cazul de fata facem precizarea ca biserica si cetatea fortificata Prejmer se afla in judetul Brasov.

Mai exact, se afla in comuna care poarta acelasi nume (Prejmer). Distanta dintre aceasta comuna si orasul cel mai important al judetului (Brasov) este de numai 15 kilometri.

Cetatea Fortificata PrejmerTot referitor la locul in care se afla acest obiectiv turistic, mai avem de mentionat ceva important. In primul rand va aducem la cunostinta ca in sudul comunei se afla Valea Oltului.

Distanta dintre comuna Prejmer si Valea Oltului nu este deloc una mare, mai exact este de 5 kilometri. In schimb, in zona de nord a comunei se afla Muntii Intorsurii, la o distanta de 10 kilometri.

Scopul cetatii Prejmer

Atunci cand discutam despre cetatea fortificata Prejmer, un lucru este cat se poate de clar. Scopul acesteia a fost acela de a apara biserica Prejmer impotriva invaziei tatarilor si a turcilor.

Acestia erau inamicii care dadeau buzna in Transilvania prin Pasul Buzaului. Cetatea avea forma unui cerc, iar zidurile erau inalte de 12 metri, iar grosimea lor era de 4 metri. In plus, portile de fier dar si podurile puteau fi ridicate.

Dupa cum bine stim cu totii, fiecare cetate avea rolul de a apara. In acest caz, cetatea avea guri de foc. Prin intermediul acestor guri de foc erau atacati inamicii. Se turna prin gurile de foc smoala, apa clocotita, ulei incins sau alte lucruri care sa raneasca grav atacatorii. In plus, cetatea fortificata era dotata si cu arme de tragere activate simultan.

Referitor la biserica Prejmer, nu era o biserica oarecare. Era cea mai importanta biserica din Transilvania datorita arhitecturii sale deosebite. Probabil acest lucru se datoreaza si Cavalerilor Teutoni care desi au fost expulzati si nu au terminat constructia, au pus bazele acesteia.

Cetatea si biserica Prejmer: Obiectiv turistic

In clipa de fata, biserica si cetatea fortificata reprezinta un obiectiv turistic important al Romaniei. In ceea ce priveste judetul Brasov, discutam in cazul de fata despre cel mai important obiectiv turistic, dar si cel mai vechi de aici.

Dat fiind faptul ca in anul 1999 a fost inclus in Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO, este un obiectiv cunoscut pretutindeni. De mentionat este faptul ca in acelasi an au fost adaugate mai multe obiective turistice din Romania in acest Patrimoniu. De exemplu, biserica fortificata de la Viscri a fost adaugata in acest patrimoniu, tot atunci.

Revenind la biserica si cetatea fortificata Prejmer mai avem un amanunt important de adus in discutie. Mai exact, acest obiectiv turistic a fost notat in faimosul Ghid Turistic Michelin cu trei stele. Este singurul obiectiv turistic din Romania care a fost notat cu trei stele in acest ghid.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii de mentionat in legatura cu cetatea fortificata si biserica Prejmer. Putem spune ca in cazul de fata am discutat despre un obiectiv turistic foarte cunoscut.