Acasa / Casa si Gradina / Banda Textila

Banda Textila

De cate tipuri este banda textila?

In momentul in care discutam despre banda textila, facem referire in mod evident la banda PES, confectionata din poliester. Aceasta este deosebit de eficienta in foarte multe situatii. Atat in viata de zi cu zi acasa, cat si la locul de munca sunt sanse mari sa fie necesar sa folosim aceasta banda.

Exista multe lucruri pe care nu le cunoaste toata lumea despre acest tip de banda. Pentru a sti cu ce lucrati acasa sau la servici, v-am pregatit mai multe informatii despre benzile textile. Veti descoperi lucruri interesante precum avantajele acesteia. Veti descoperi de asemenea si de cate tipuri poate fi acest tip de banda. Deci, sa nu mai pierdem asadar timpul si sa intram in detalii.

De ce se foloseste banda textila?

Inainte de toate, trebuie sa descoperim care este motivul (sunt motivele) pentru folosirea acestui tip de banda. Ei bine, in primul rand mentionam faptul ca este o banda textila care are o rezistenta deosebit de mare.

Banda TextilaSe spune despre banda textila ca are o rezistenta aproape le fel de mare precum banda metalica. Tocmai din acest motiv, in anumite aplicatii aceasta a inlocuit banda metalica fara probleme.
Referitor la legarea benzii, aceasta se face manual. In acest sens se pot folosi clestii pneumatici sau mecanici.

Se poate folosi de asemenea acest tip de banda si din cauza rezistentei la variatiile de temperatura. Uneori marfa este depozitata afara. Alteori lucrurile sutn si mai grave, marfa fiind pastrata intr-un loc fara a fi acoperita. Ei bine, nici caldura, nici soarele si nici macar umiditatea nu pot sa afecteze acest tip de banda.

Aplicatii obisnuite ale benzii textile

Cand vine vorba despre banda textila, facem precizarea ca este folosita in foarte multe domenii de activitate. In primul rand, se poate folosi acasa, pentru a pregati coletele care vor fi livrate. Cand expediem celor dragi un colet, folosim banda pentru sigilarea marfii.

Acesta este insa doar un exemplu. Exista persoane care folosesc acest tip de benzi textile si la locul de munca. Singura diferenta consta in faptul ca acolo, banda le este pusa la dispozitie de catre angajator. Cel mai frecvent in depozite se foloseste acest tip de banda, dar si in diverse fabrici.

Tipuri de banda textila

Cand vine vorba despre tipurile acestei benzi, trebuie mentionat un aspect foarte important. Clasificarea se face astfel: banda PES simpla (hotmelt), banda PES impletita sau banda PES compozita.

In ceea ce priveste banda PES simpla, firele de poliester sunt longitudinale. Acestea sunt lipite cu un adeziv hotmelt. Banda PES impletita este fabricata din firele de poliester care sunt tesute intre ele. Si nu in ultimul rand mentionam banda PES compozita. Aici, firele de poliester sunt inglobate intr-o masa de plastic prin coextrudare.

Avantajele acestui tip de banda

Exista numeroase avantaje pe care doar banda textilal e poate oferi. Unul dintre acestea este reprezentat de faptul ca marfa este securizata cand se foloseste acest tip de banda. Apoi. Sa nu uitam nici de faptul ca este usor accesibila pentru toata lumea. Si pretul acesteia reprezinta un mare avantaj.

De asemenea, benzile textile pot fi usor personalizate. Din acest motiv multi antreprenori aleg sa comande banda personalizata cu logo-ul si cu sloganul firmelor pe care le detin. Si culorile pot fi alese in functie de preferinte.

Acestea sunt in general detalii pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca referitor la benzile textile.

Check Also

Ferestre Termopan Brasov

Ferestre Termopan Brasov

Avantajele si dezavantajele unei ferestre termopan Brasov Atunci cand isi propun inlocuirea ferestrelor vechi de …